Teamfoto Oomen Totaalbouw
Werkzaam in Bergen Op Zoom, hoofdvestiging Steenbergen
Zelf een radiator aansluiten Redactie, 21 maart 2024
Verwarmingselementen worden geïnstalleerd in huis
In Bergen Op Zoom en omgeving kunt u bij Oomen Totaalbouw terecht voor uw verwarmingsklussen.

Uw eigen radiatorklep losmaken met deze handige aanwijzingen

Bij een defecte radiator of wanneer u een nieuwe (design)radiator wilt installeren, tonen we hier een overzichtelijk stappenplan voor het zelf vervangen van een radiator. Bij het vernieuwen van de oude radiator is het belangrijk om de cv-ketel uit te schakelen en de temperatuur te verlagen tot onder de 40 graden. Draai de kranen van alle radiatoren die hoger zijn dan uw eigen radiator open om deze leeg te laten lopen.

Indien de radiator die u wilt vervangen zich op het laagste punt in huis bevindt, dient u een vulslang aan de vul- en aftapkraan te bevestigen. Het is nodig om de kraan open te draaien zodat de installatie leegloopt. Wanneer de te vervangen radiator niet op het laagste punt zit, dient u de juiste locatie te zoeken en daar de vulslang aan te sluiten om de installatie leeg te laten lopen.

Normaliter is de radiator geplaatst op het laagste punt van uw huis. Haal de koppelingen van zowel de toevoer- als afvoerleidingen van de radiator los. Schroef de radiator zelf los en verwijder indien nodig het bevestigingsmateriaal.

Instructies voor het monteren van een nieuwe radiator in uw huis

Als de oude radiator is weggehaald, is het moment aangebroken om de nieuwe te bevestigen. Wanneer u dezelfde soort radiator aansluit, kunt u dezelfde bevestigingsbeugels gebruiken. Indien u een afwijkende radiator installeert en de aansluitingen anders zijn gepositioneerd, dienen de leidingen verlengd te worden met behulp van de juiste gereedschappen.

Hier leest u hoe u de buizen met een fitting aan elkaar kunt maken. Zorg ervoor dat u de buis op de juiste lengte snijdt met de buizensnijder. Schuif vervolgens de moer over de buis. Plaats de knelring over de buis (oudere ringen kunnen niet hergebruikt worden). Duw de buis in de fitting en draai de moer stevig vast.

Als de af- en toevoer van de nieuwe radiator zijn aangekoppeld en alle ontluchtingskranen dicht zijn, is het noodzakelijk om het systeem opnieuw te vullen via de waterkraan bij de ketel. Laat de slang eerst vullen met water voordat deze wordt aangesloten op het systeem om de ontluchting te minimaliseren. Wanneer u de kraan opendraait, laat het water stromen totdat de druk ongeveer 1,5 tot 2 bar is. Indien gewenst, ontlucht de installatie nogmaals.

Is het een optie om een vakman in te schakelen?

Indien het niet gelukt is of als u de voorkeur geeft aan hulp van een expert?Raadpleeg Oomen Totaalbouw om dit voor u te laten regelen. Geef ons een belletje via 0167 729 402 om de mogelijkheden te bespreken.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0167 729 402

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Oomen Totaalbouw

Oomen Totaalbouw is uw gespecialiseerde partner voor diverse loodgieterswerkzaamheden, waaronder lekkages, cv-ketel storingen en verstoppingen. Of het nu gaat om kleine of grote installatieklussen, geen opdracht is te uitdagend voor ons.


Onze bekwame medewerkers hebben ruime ervaring in het loodgietersvak en streven naar een vlekkeloze uitvoering van elke installatie. Onze betrouwbare en persoonlijke aanpak, waarbij de klant centraal staat, zorgt voor tevredenheid. Door onze veelzijdigheid kunnen we een breed scala aan diensten aanbieden, waardoor we vrijwel altijd uw probleem kunnen oplossen.


Wij begrijpen dat een snelle oplossing van uw probleem essentieel is. Daarom streven wij ernaar om zo snel mogelijk een afspraak te maken, zodat u niet lang hoeft te wachten op een loodgieter. Indien u direct hulp nodig heeft en op zoek bent naar een snelle en betrouwbare loodgieter met kennis van zaken, aarzel dan niet en bel Oomen Totaalbouw direct – wij staan paraat!


Of het nu voor particulieren of zakelijke klanten is, bij een loodgietersprobleem kunt u gerust contact opnemen met Oomen Totaalbouw, uw installatie-expert. Wij staan klaar om u op deskundige wijze te helpen!