Teamfoto Oomen Totaalbouw
Werkzaam in Bergen Op Zoom, hoofdvestiging Steenbergen
Advies voor het voorkomen van veelvoorkomende lekkages Redactie, 6 april 2024
Hevige lekkage in een woning
Onze loodgieters komen direct voor u in actie bij lekkage.

Een lekkage is niet alleen vervelend, maar kan ook aanzienlijke schade aan uw huis veroorzaken. Het is goed mogelijk om enkele simpele maatregelen te treffen om veelvoorkomende lekkages te voorkomen en uw sanitair in optimale staat te houden. Hieronder volgen stappen om frequente lekkages te voorkomen.

Neem tijd voor de inspectie van leidingen

Een van de meest effectieve manieren om lekkages te voorkomen, is door regelmatig een inspectie van de leidingen uit te voeren. Let op tekenen van corrosie, roest of kleine barstjes. Een vroegtijdige ontdekking van problemen kan voorkomen dat ze uitgroeien tot grote lekken.

Staat van afdichtingen controleren

Het komt regelmatig voor dat afdichtingen rond kranen en leidingen slijten na verloop van tijd. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de afdichtingen nog goed functioneren en ze te vervangen indien nodig. Een juiste afdichting zorgt ervoor dat er geen water ontsnapt en vermindert het risico op lekkages.

Voorkom verstoppingen door geen vuil in de afvoer te werpen

Om verstoppingen te voorkomen, is het belangrijk om geen vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten in de afvoer te lozen. Probeer te voorkomen dat verstoppingen en potentiële lekken ontstaan. Om te voorkomen dat vuil en andere deeltjes de leidingen binnendringen, raden wij aan om een zeefje in de gootsteen te plaatsen.

Voorkom problemen door uw waterdruk te checken

Een te hoge waterdruk kan schade aanrichten aan de leidingen en lekkages veroorzaken. Check regelmatig de waterdruk en pas deze aan als dat nodig is. Het gebruik van een eenvoudige drukregelaar kan schade helpen voorkomen.

Bescherm uw huis tegen alledaagse lekkages met deze praktische tips

Tijdens de wintermaanden kunnen bevroren leidingen lekkages veroorzaken. Isolatie van leidingen in onverwarmde ruimtes en bij extreem koud weer langzaam water uit de kranen laten lopen, voorkomt bevroren leidingen. Hiermee voorkomt u dat de leidingen bevriezen en barsten ontstaan.

Door goed onderhoud te plegen, voorkomt u veelvoorkomende lekkages

Voorkom grote reparatiekosten en ongemak door regelmatig onderhoud te verrichten en aandacht te besteden aan kleine problemen. Doe beseffen dat preventie altijd de voorkeur heeft boven herstel als het op loodgieterswerk aankomt. Heeft u onverwacht te maken met een lekkage in uw woning? Aarzel dan niet om Oomen Totaalbouw te contacteren om dit probleem voor u op te lossen. Bel om een afspraak te maken naar 0167 729 402.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0167 729 402

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Oomen Totaalbouw

Oomen Totaalbouw is uw gespecialiseerde partner voor diverse loodgieterswerkzaamheden, waaronder lekkages, cv-ketel storingen en verstoppingen. Of het nu gaat om kleine of grote installatieklussen, geen opdracht is te uitdagend voor ons.


Onze bekwame medewerkers hebben ruime ervaring in het loodgietersvak en streven naar een vlekkeloze uitvoering van elke installatie. Onze betrouwbare en persoonlijke aanpak, waarbij de klant centraal staat, zorgt voor tevredenheid. Door onze veelzijdigheid kunnen we een breed scala aan diensten aanbieden, waardoor we vrijwel altijd uw probleem kunnen oplossen.


Wij begrijpen dat een snelle oplossing van uw probleem essentieel is. Daarom streven wij ernaar om zo snel mogelijk een afspraak te maken, zodat u niet lang hoeft te wachten op een loodgieter. Indien u direct hulp nodig heeft en op zoek bent naar een snelle en betrouwbare loodgieter met kennis van zaken, aarzel dan niet en bel Oomen Totaalbouw direct – wij staan paraat!


Of het nu voor particulieren of zakelijke klanten is, bij een loodgietersprobleem kunt u gerust contact opnemen met Oomen Totaalbouw, uw installatie-expert. Wij staan klaar om u op deskundige wijze te helpen!