Teamfoto Oomen Totaalbouw
Werkzaam in Bergen Op Zoom, hoofdvestiging Steenbergen
Hoe u voorkomt dat uw douchekraan verstopt raakt door kalk Redactie, 5 maart 2024
Schoonmaken verkalkte kraan

Bij het reinigen van uw douche denkt u mogelijk vooral aan de douchekop. Het ontsmetten van de douchekraan wordt echter vaak vergeten, terwijl hier ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter problemen opleveren bij het openen en sluiten van uw douchekraan.

Kalkaanslag kan het bedienen van de kraan bemoeilijken en soms zelfs onmogelijk maken. Al met al, behoorlijk onhandig. Leer hier hoe u uw douchekraan op een zeer efficiënte manier kunt ontkalken.

Douchekraan ontkalken in 3 simpele stappen

Drenk een doek in een chemische ontkalker als schoonmaakmiddel en wrijf dit over de douchekraan. Vermijd directe toepassing van reinigingsmiddelen op de douchekraan om chemische reacties te voorkomen die schade kunnen veroorzaken. Geef het schoonmaakmiddel enige tijd om in te trekken op de douchekraan. De tijdsduur van deze inwerktijd verschilt per gebruikte product.

Maak de douchekraan schoon door water en een beetje afwasmiddel te gebruiken. Zorg ervoor dat het schuursponsje niet te ruw is bij het verwijderen van kalkaanslag, om beschadigingen te voorkomen. Na het voltooien van andere handelingen, dient u de douchekraan met een zachte doek droog te maken voor een glanzend resultaat.

Tips ter voorkoming van kalkaanslag in uw douchekraan

Het is wellicht een goed idee om een waterverzachter aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche zorgvuldig af, droog het nog een keer af en gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Door deze producten is het risico op kalkaanslag in uw douche minimaal. Indien u na het implementeren van deze instructies en suggesties nog steeds problemen ondervindt, aarzel dan niet om met Oomen Totaalbouw in contact te treden.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0167 729 402

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Oomen Totaalbouw

Oomen Totaalbouw is uw gespecialiseerde partner voor diverse loodgieterswerkzaamheden, waaronder lekkages, cv-ketel storingen en verstoppingen. Of het nu gaat om kleine of grote installatieklussen, geen opdracht is te uitdagend voor ons.


Onze bekwame medewerkers hebben ruime ervaring in het loodgietersvak en streven naar een vlekkeloze uitvoering van elke installatie. Onze betrouwbare en persoonlijke aanpak, waarbij de klant centraal staat, zorgt voor tevredenheid. Door onze veelzijdigheid kunnen we een breed scala aan diensten aanbieden, waardoor we vrijwel altijd uw probleem kunnen oplossen.


Wij begrijpen dat een snelle oplossing van uw probleem essentieel is. Daarom streven wij ernaar om zo snel mogelijk een afspraak te maken, zodat u niet lang hoeft te wachten op een loodgieter. Indien u direct hulp nodig heeft en op zoek bent naar een snelle en betrouwbare loodgieter met kennis van zaken, aarzel dan niet en bel Oomen Totaalbouw direct – wij staan paraat!


Of het nu voor particulieren of zakelijke klanten is, bij een loodgietersprobleem kunt u gerust contact opnemen met Oomen Totaalbouw, uw installatie-expert. Wij staan klaar om u op deskundige wijze te helpen!