Teamfoto Oomen Totaalbouw
Werkzaam in Bergen Op Zoom, hoofdvestiging Steenbergen
Hoe u een lekkende kraan kunt repareren Redactie, 22 februari 2024
Een lekkende kraan

Een lekkende kraan in uw keuken of badkamer kan voor ongemak zorgen dat u snel wilt oplossen. Naast het feit dat een kraan lekt erg vervelend is, wordt er ook onnodig veel water verspild. Dit is natuurlijk enorm zonde, maar gelukkig zijn er snelle oplossingen beschikbaar om van een lekkende kraan af te komen.

Een juiste voorbereiding is van groot belang

Zorg ervoor dat er geen extra water lekt door de hoofdkraan te sluiten voordat u begint met het repareren van de lekkage. Zoek de oorzaak van de lekkage op, zodat u kunt achterhalen wat gerepareerd moet worden. Zorg dat u het benodigde gereedschap bij de hand heeft en de juiste materialen in huis heeft als u een onderdeel moet vervangen.

Waarom lekt uw kraan?

Een druppende kraan komt door diverse redenen. Diverse plekken die u kunt onderzoeken. Onderzoek de uitloop van de kraan, als er water blijft druppelen kan het binnenste van de kraan lekken of is het kraanleertje beschadigd. Als er bij de hendel van de kraan water lekt, dan is het binnenwerk of kraanleertje niet meer naar behoren.

Deze moet u dan vervangen. Mocht dit de lekkage niet oplossen dan kan je de volgende stap proberen. Als de kraan aan de onderzijde lekt, kan het zijn dat water via het kraangat lekt. Het lek kan ontstaan door een defecte hendel of lekkage in de behuizing van de kraan.

Aan de slag gaan met het oplossen van de lekkage in de kraan

Nadat u de watertoevoer heeft afgesloten en de oorzaak heeft gevonden, kunt u bezig met de reparatie. Allereerst verwijdert u de knoppen en het handvat van de kraan, zo krijgt u toegang tot de binnenzijde. Daarna draait u het binnenwerk los om bij de pakkingring te kunnen, als deze beschadigd is dan kunt u deze vervangen.

Een veelvoorkomend probleem bij een lekkende kraan is het kraanleertje. Na de kraanreparatie is het erg belangrijk om alle onderdelen goed te ontkalken. Als u alle onderdelen heeft vervangen, monteert u de kraan terug in elkaar door de stappen in omgekeerde volgorde te volgen.

Is de lekkage niet verholpen? [Bedrijfsnaam] kan assisteren!

Het is mogelijk dat de kraan blijft lekken na montage, wat aangeeft dat de kraan versleten is en vervangen moet worden. Bel gelijk Oomen Totaalbouw in, wij helpen u graag verder. Als u een afspraak wilt plannen of nog vragen heeft, kunt u ons bereiken via 0167 729 402.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0167 729 402

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Oomen Totaalbouw

Oomen Totaalbouw is uw gespecialiseerde partner voor diverse loodgieterswerkzaamheden, waaronder lekkages, cv-ketel storingen en verstoppingen. Of het nu gaat om kleine of grote installatieklussen, geen opdracht is te uitdagend voor ons.


Onze bekwame medewerkers hebben ruime ervaring in het loodgietersvak en streven naar een vlekkeloze uitvoering van elke installatie. Onze betrouwbare en persoonlijke aanpak, waarbij de klant centraal staat, zorgt voor tevredenheid. Door onze veelzijdigheid kunnen we een breed scala aan diensten aanbieden, waardoor we vrijwel altijd uw probleem kunnen oplossen.


Wij begrijpen dat een snelle oplossing van uw probleem essentieel is. Daarom streven wij ernaar om zo snel mogelijk een afspraak te maken, zodat u niet lang hoeft te wachten op een loodgieter. Indien u direct hulp nodig heeft en op zoek bent naar een snelle en betrouwbare loodgieter met kennis van zaken, aarzel dan niet en bel Oomen Totaalbouw direct – wij staan paraat!


Of het nu voor particulieren of zakelijke klanten is, bij een loodgietersprobleem kunt u gerust contact opnemen met Oomen Totaalbouw, uw installatie-expert. Wij staan klaar om u op deskundige wijze te helpen!